top of page
Wat gaan we doen?
De eerste stap is kennismaken met elkaar. Als we na het kennismakingsgesprek met elkaar verder willen stuur ik jullie een vragenlijst toe met daarin verschillende vragen, de gezinssituatie nu en of jullie daarin de hulpvraag willen formuleren. Dan volgt er een gesprek aan de hand van die lijst en de daarop volgende sessies gaan we aan de slag om te kijken hoe patronen lopen binnen het gezin zoals gedrag en onderliggende emoties van zowel de volwassenen als de kinderen. 
FF_Logo.jpg
Dat gaan we doen door bijvoorbeeld te klimmen in het Amsterdamse Bos bij Fun Forest of te schaatsen op de Jaap Eden Baan.  Er is van alles mogelijk afhankelijk van het jaargetijde en de leeftijd van de kinderen.  We kunnen samen tapas maken, iets schilderen, enzovoort en dat thuis doen. We gaan ook samen kijken hoe we negatieve interactie kunnen omzetten in wederzijds begrip en het herstellen van de gezinsrelatie. Dat doen we door gesprekken, thuis of op kantoor, oefeningen, opdrachten en dingen doen met het hele gezin. 
De reden dat we iets gaan doen is dat jongeren en kinderen vaak al heel veel hebben moeten praten, meestal in een kantoortje, ze hebben ook meerdere keren hetzelfde moeten vertellen en hebben daar gewoon geen zin meer in, terwijl jullie als (pleeg)ouders misschien wel te weinig hebben kunnen praten. 
bottom of page